Inwestorki Black Swan Fund inwestują w WeGirls

Kolejny projekt, który został zaprezentowany podczas sesji pitchingowej Klubu Inwestorek Indywidualnych Black Swan Fund otrzyma finansowanie. Tym razem doceniono inicjatywę firmy WeGirls, która chce rozszerzyć swoją działalność. – Dla klubu to duża radość. Każdorazowo bardzo cieszymy się, gdy projekty prezentowane podczas spotkań zyskują uznanie, a potem są realizowane – mówi Kinga Nowakowska, Prezeska Klubu Inwestorek Indywidualnych Black Swan Fund.

Grupa inwestorek indywidualnych zrzeszona w Klubie zainteresowała się pomysłem firmy WeGirls, która nie tylko zamierza rozwijać ofertę produktową, wejść na nowe rynki europejskie ale także przeprowadzić akwizycję na rynku amerykańskim. W grupie fundatorów tego przedsięwzięcia będą inwestorki zrzeszone w Klubie Inwestorek Indywidualnych Black Swan Fund.
WeGirls to firma produkująca innowacyjne lalki wspierająca edukację i rozwój osobisty dzieci. Spółka zajmuje się produkcją i sprzedażą lalek, ubranek, gier edukacyjnych oraz książek dla dzieci. Projekt tego zespołu został przedstawiony podczas sesji pitchingowej, która odbyła się w styczniu br. Okazało się, że idea skalowania dotychczasowej działalności spółki oraz zakupu akcji amerykańskiej firmy przypadła do gustu przedsiębiorczyniom obecnym na spotkaniu. Zebrano grupę, która dostrzegła potencjał tego projektu i zdecydowała się zainwestować. Umowa pomiędzy Klubem Inwestorek a firmą WeGirls została właśnie podpisana, jej szczegóły pozostają jednak tajne.
Projekt firmy WeGirls to już czwarta inicjatywa biznesowa wsparta w ramach Black Swan Fund. Wcześniej zrealizowano między innymi inwestycje w start-up Pelvifly, który podczas niedawnej gali „Bizneswoman roku 2016” został nagrodzony w kategorii „Start-up roku”.

Kolejne realizacje oraz nagrody, które otrzymują wspierane przez nas inicjatywy, motywują nas do działania, pokazują, że to, co robimy ma sens

Inga Kasak, Managing Director Klubu Black Swan Fund

Klub Inwestorek Indywidualnych Black Swan Fund nie zamierza spocząć na laurach.

Planujemy kolejne sesje, podczas których nie tylko zaprezentujemy innowacyjne i obiecujące biznesy kobiece, ale także będziemy dzielić się wiedzą i zachęcać do inwestowania kobiety przedsiębiorcze. Cieszy nas to, że coraz więcej kobiet wierzy w siebie i wkracza do świata do tej pory będącego domeną mężczyzn

Inga Kasak

Klub Inwestorek Indywidualnych Black Swan Fund jest oparty na koncepcji „kobiety wspierają kobiety”. Skupia Anielice Biznesu, czyli panie zainteresowane inwestowaniem, a przez to pomaganiem kobietom, które mają pomysł na innowacyjny, skalowany biznes, a potrzebują finansowania zewnętrznego. Podstawą działania programu są trzy filary: inwestycje kapitałowe, mentoring biznesowy oraz networking, który stymuluje współpracę biznesową.
Przedsiębiorczynie, które stawiają pierwsze kroki, mogą również liczyć na wsparcie merytoryczne. Inwestorki w zamian oczekują udziału  w przedsięwzięciu.  Bardzo ważne jest też to, że Black Swan Fund opiekuje się projektem, do momentu finalizacji transakcji.
Więcej informacji znajduje się na stronie internetowej Fundacji Przedsiębiorczości Kobiet: www.siecprzedsiebiorczychkobiet.pl/black-swan-fund oraz www.blackswanfund.pl

Chcesz skorzystać z pomocy Klub Inwestorek Indywidualnych Black Swan Fund?
Umów się na spotkanie i zdobądź niezbędne informacje! Zapraszamy do kontaktu z Ingą Kasak, i.kasak@blackswanfund.pl, tel. 601 213 951

Kolejna transakcja warszawskich „anielic”

Grupa inwestorek skupionych w Black Swan Fund przy Sieci Przedsiębiorczych Kobiet zainwestowała wspólnie w rozwój projektu Pelvifly, rewolucjonizującego terapię i profilaktykę funkcjonowania mięśni dna miednicy.