W ramach współpracy, 21 czerwca, w warszawskiej siedzibie kancelarii odbyło się spotkanie liderek polskiego biznesu. Tematem przewodnim była solidarność kobiet w biznesie. Prezeski Fundacji, Katarzyna Wierzbowska i Dorota Czekaj,  podkreślały, jak ważne w stymulowaniu przedsiębiorczości jest wzajemne wspieranie się kobiet, dzielenie doświadczeniem oraz wymiana i nawiązywanie kontaktów. Aby zjednoczyć grono otwartych na dzielenie się wiedzą i własnym doświadczeniem pań, zainicjowany został przez Fundację projekt Solidarność Kobiet w Biznesie: Kobieta Liderka. Wśród prelegentek wystąpiła Kinga Nowakowska, szefowa Black Swan Fund, który inwestuje w startupy tworzone przez kobiety, Katarzyna Pawlikowska, mentorka Sieci Przedsiębiorczych Kobiet, współautorka badania i raportu „Polki“ oraz Małgorzata Bonikowska, prezeska THINKTANK. W spotkaniu wzięło udział 200 pań, które miały okazję wymienić się doświadczeniami biznesowymi i nawiązać nowe kontakty.

Nasza kancelaria od dawna angażuje się w inicjatywy wspierające rozwój zawodowy kobiet i stąd pomysł by połączyć siły z Fundacją. Jesteśmy bardzo zadowoleni, że to niezwykłe wydarzenie inicjujące naszą współpracę spotkało się z wielkim zainteresowaniem i okazało się ogromnym sukcesem.

Marta Albrecht-Niedziałek, Manager d/s Operacyjnych, Marketingu i PR w warszawskim biurze Wolf Theiss

Cieszymy się z nawiązania współpracy z Wolf Theiss, której efekty już widać. Takie spotkania networkingowe służą wymianie doświadczeń, pokazują kobietom, jak działać i jak pokonywać trudności w biznesie.

Katarzyna Wierzbowska, prezeska Fundacji Przedsiębiorczości Kobiet

FUNDACJA PRZEDSIĘBIORCZOŚCI KOBIET
Fundacja Przedsiębiorczości Kobiet od kilku lat realizuje programy pomagające założyć własny biznes, pozyskać finansowanie, czy wejść na nowe rynki. Zainicjowała i animuje prężną społeczność Sieć Przedsiębiorczych Kobiet, prowadzi autorski program akceleracyjny Biznes w kobiecych rękach a także wspiera działania kobiecej sieci aniołów biznesu - Black Swan.

WOLF THEISS
Wolf Theiss jest jedną z wiodących europejskich kancelarii prawniczych w Europe Środkowej, Wschodniej oraz Południowo–Wschodniej (region CEE/SEE), ukierunkowaną na świadczenie usług z zakresu międzynarodowego prawa handlowego. Łącząc prawo z biznesem, Wolf Theiss tworzy zaawansowane i konstruktywne rozwiązania w oparciu o prawne, podatkowe oraz biznesowe know-how. Wolf Theiss jest wielokrotnym laureatem międzynarodowej nagrody „European Women in Business Law Awards” przyznawanej przez Euromoney. W tym roku  kancelaria otrzymała tytuł "Best in Austria" oraz "Best in Croatia". Wyróżniane i nagradzane są kancelarie, które w szczególny sposób dbają o poprawę pozycji zawodowej kobiet poprzez wprowadzanie programów mających na celu wspieranie innowacji i zarządzanie talentami oraz promujących zawodowy awans.

Weź udział w Konferencji Sieci Przedsiębiorczych Kobiet i odkryj w sobie lidera

17 października 2018 w Centrum Konferencyjnym Polin odbędzie się XIII konferencja Sieci Przedsiębiorczych Kobiet. Tematem przewodnim tegorocznej edycji będzie lider przyszłości. Kim jest? Jakie ma cechy? Czy można się nim stać, czy trzeba się nim urodzić? Na te pytania odpowiedzą zaproszeni goście, którzy nie tylko podzielą się swoją wiedzą, ale także postarają się zainspirować kobiety do brania spraw w swoje ręce.
50 mln dla biznesu – inauguracja Black Swan

Black Swan to wynik współpracy Polskiego Funduszu Rozwoju oraz przedstawicielek Sieci Przedsiębiorczych Kobiet. W ramach projektu, 50 milionów złotych zostanie przeznaczonych na inwestycje, rozwój lub wsparcie biznesów z różnych branż. Pierwsza sesja otwierająca odbędzie się już 25 września w Warszawie.
5. edycja akceleratora Biznes w Kobiecych Rękach

Za nami już 4 edycje naszego kompleksowego programu akceleracyjnego Biznes w Kobiecych Rękach – czas na kolejną - rekrutujemy do 5. edycji!. Biznes w Kobiecych Rękach to kompleksowy program dla kobiet, które mają pomysł na biznes i są gotowe na jego realizację oraz
#17 wieczór BE THE CHANGE po raz pierwszy w Krakowie!

Kasia Wierzbowska i Dorota Czekaj, inicjatorki Sieci Przedsiębiorczych Kobiet, zachęcone sukcesem cyklu spotkań BE THE CHANGE w Warszawie, zorganizowały 17 edycję tego wydarzenia w Krakowie, w stylowej Willi Decjusza.BE THE CHANGE to cykliczne spotkania networkingowe z s
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.