W ramach współpracy, 21 czerwca, w warszawskiej siedzibie kancelarii odbyło się spotkanie liderek polskiego biznesu. Tematem przewodnim była solidarność kobiet w biznesie. Prezeski Fundacji, Katarzyna Wierzbowska i Dorota Czekaj,  podkreślały, jak ważne w stymulowaniu przedsiębiorczości jest wzajemne wspieranie się kobiet, dzielenie doświadczeniem oraz wymiana i nawiązywanie kontaktów. Aby zjednoczyć grono otwartych na dzielenie się wiedzą i własnym doświadczeniem pań, zainicjowany został przez Fundację projekt Solidarność Kobiet w Biznesie: Kobieta Liderka. Wśród prelegentek wystąpiła Kinga Nowakowska, szefowa Black Swan Fund, który inwestuje w startupy tworzone przez kobiety, Katarzyna Pawlikowska, mentorka Sieci Przedsiębiorczych Kobiet, współautorka badania i raportu „Polki“ oraz Małgorzata Bonikowska, prezeska THINKTANK. W spotkaniu wzięło udział 200 pań, które miały okazję wymienić się doświadczeniami biznesowymi i nawiązać nowe kontakty.

Nasza kancelaria od dawna angażuje się w inicjatywy wspierające rozwój zawodowy kobiet i stąd pomysł by połączyć siły z Fundacją. Jesteśmy bardzo zadowoleni, że to niezwykłe wydarzenie inicjujące naszą współpracę spotkało się z wielkim zainteresowaniem i okazało się ogromnym sukcesem.

Marta Albrecht-Niedziałek, Manager d/s Operacyjnych, Marketingu i PR w warszawskim biurze Wolf Theiss

Cieszymy się z nawiązania współpracy z Wolf Theiss, której efekty już widać. Takie spotkania networkingowe służą wymianie doświadczeń, pokazują kobietom, jak działać i jak pokonywać trudności w biznesie.

Katarzyna Wierzbowska, prezeska Fundacji Przedsiębiorczości Kobiet

FUNDACJA PRZEDSIĘBIORCZOŚCI KOBIET
Fundacja Przedsiębiorczości Kobiet od kilku lat realizuje programy pomagające założyć własny biznes, pozyskać finansowanie, czy wejść na nowe rynki. Zainicjowała i animuje prężną społeczność Sieć Przedsiębiorczych Kobiet, prowadzi autorski program akceleracyjny Biznes w kobiecych rękach a także wspiera działania kobiecej sieci aniołów biznesu - Black Swan.

WOLF THEISS
Wolf Theiss jest jedną z wiodących europejskich kancelarii prawniczych w Europe Środkowej, Wschodniej oraz Południowo–Wschodniej (region CEE/SEE), ukierunkowaną na świadczenie usług z zakresu międzynarodowego prawa handlowego. Łącząc prawo z biznesem, Wolf Theiss tworzy zaawansowane i konstruktywne rozwiązania w oparciu o prawne, podatkowe oraz biznesowe know-how. Wolf Theiss jest wielokrotnym laureatem międzynarodowej nagrody „European Women in Business Law Awards” przyznawanej przez Euromoney. W tym roku  kancelaria otrzymała tytuł "Best in Austria" oraz "Best in Croatia". Wyróżniane i nagradzane są kancelarie, które w szczególny sposób dbają o poprawę pozycji zawodowej kobiet poprzez wprowadzanie programów mających na celu wspieranie innowacji i zarządzanie talentami oraz promujących zawodowy awans.

#17 wieczór BE THE CHANGE po raz pierwszy w Krakowie!

Kasia Wierzbowska i Dorota Czekaj, inicjatorki Sieci Przedsiębiorczych Kobiet, zachęcone sukcesem cyklu spotkań BE THE CHANGE w Warszawie, zorganizowały 17 edycję tego wydarzenia w Krakowie, w stylowej Willi Decjusza.BE THE CHANGE to cykliczne spotkania networkingowe z s
SMARTER TOGETHER – łączymy biznes z technologią

Smarter Together to temat XII już konferencji organizowanej przez Sieć Przedsiębiorczych Kobiet. Zdominują ją rozważania o szeroko rozumianej współpracy i najnowszych technologiach. Partnerstwo w biznesie jest podstawą efektywnego rozwoju w każdej działalności, a technologia to przyszłość rynku pracy, dlatego jednoczenie tych sfer i trafne odczytywanie jej przesłań ma kluczowe znaczenie – podkreśla Katarzyna Wierzbowska, Prezeska Fundacji Przedsiębiorczości Kobiet.
Siła wspólnego działania

Pomysł na własny biznes i dążenie, by osadzić go bezpiecznie, a potem z sukcesami prowadzić w realiach rynkowych oraz czerpać z tego satysfakcję koncepcyjną i finansową – to cel, który przyświeca laureatkom unikalnego, jedynego w Polsce programu akceleracyjnego „Biznes w