W ramach współpracy, 21 czerwca, w warszawskiej siedzibie kancelarii odbyło się spotkanie liderek polskiego biznesu. Tematem przewodnim była solidarność kobiet w biznesie. Prezeski Fundacji, Katarzyna Wierzbowska i Dorota Czekaj,  podkreślały, jak ważne w stymulowaniu przedsiębiorczości jest wzajemne wspieranie się kobiet, dzielenie doświadczeniem oraz wymiana i nawiązywanie kontaktów. Aby zjednoczyć grono otwartych na dzielenie się wiedzą i własnym doświadczeniem pań, zainicjowany został przez Fundację projekt Solidarność Kobiet w Biznesie: Kobieta Liderka. Wśród prelegentek wystąpiła Kinga Nowakowska, szefowa Black Swan Fund, który inwestuje w startupy tworzone przez kobiety, Katarzyna Pawlikowska, mentorka Sieci Przedsiębiorczych Kobiet, współautorka badania i raportu „Polki“ oraz Małgorzata Bonikowska, prezeska THINKTANK. W spotkaniu wzięło udział 200 pań, które miały okazję wymienić się doświadczeniami biznesowymi i nawiązać nowe kontakty.

Nasza kancelaria od dawna angażuje się w inicjatywy wspierające rozwój zawodowy kobiet i stąd pomysł by połączyć siły z Fundacją. Jesteśmy bardzo zadowoleni, że to niezwykłe wydarzenie inicjujące naszą współpracę spotkało się z wielkim zainteresowaniem i okazało się ogromnym sukcesem.

Marta Albrecht-Niedziałek, Manager d/s Operacyjnych, Marketingu i PR w warszawskim biurze Wolf Theiss

Cieszymy się z nawiązania współpracy z Wolf Theiss, której efekty już widać. Takie spotkania networkingowe służą wymianie doświadczeń, pokazują kobietom, jak działać i jak pokonywać trudności w biznesie.

Katarzyna Wierzbowska, prezeska Fundacji Przedsiębiorczości Kobiet

FUNDACJA PRZEDSIĘBIORCZOŚCI KOBIET
Fundacja Przedsiębiorczości Kobiet od kilku lat realizuje programy pomagające założyć własny biznes, pozyskać finansowanie, czy wejść na nowe rynki. Zainicjowała i animuje prężną społeczność Sieć Przedsiębiorczych Kobiet, prowadzi autorski program akceleracyjny Biznes w kobiecych rękach a także wspiera działania kobiecej sieci aniołów biznesu - Black Swan.

WOLF THEISS
Wolf Theiss jest jedną z wiodących europejskich kancelarii prawniczych w Europe Środkowej, Wschodniej oraz Południowo–Wschodniej (region CEE/SEE), ukierunkowaną na świadczenie usług z zakresu międzynarodowego prawa handlowego. Łącząc prawo z biznesem, Wolf Theiss tworzy zaawansowane i konstruktywne rozwiązania w oparciu o prawne, podatkowe oraz biznesowe know-how. Wolf Theiss jest wielokrotnym laureatem międzynarodowej nagrody „European Women in Business Law Awards” przyznawanej przez Euromoney. W tym roku  kancelaria otrzymała tytuł "Best in Austria" oraz "Best in Croatia". Wyróżniane i nagradzane są kancelarie, które w szczególny sposób dbają o poprawę pozycji zawodowej kobiet poprzez wprowadzanie programów mających na celu wspieranie innowacji i zarządzanie talentami oraz promujących zawodowy awans.

#17 wieczór BE THE CHANGE po raz pierwszy w Krakowie!

Kasia Wierzbowska i Dorota Czekaj, inicjatorki Sieci Przedsiębiorczych Kobiet, zachęcone sukcesem cyklu spotkań BE THE CHANGE w Warszawie, zorganizowały 17 edycję tego wydarzenia w Krakowie, w stylowej Willi Decjusza.BE THE CHANGE to cykliczne spotkania networkingowe z s
SMARTER TOGETHER – łączymy biznes z technologią

Smarter Together to temat XII już konferencji organizowanej przez Sieć Przedsiębiorczych Kobiet. Zdominują ją rozważania o szeroko rozumianej współpracy i najnowszych technologiach. Partnerstwo w biznesie jest podstawą efektywnego rozwoju w każdej działalności, a technologia to przyszłość rynku pracy, dlatego jednoczenie tych sfer i trafne odczytywanie jej przesłań ma kluczowe znaczenie – podkreśla Katarzyna Wierzbowska, Prezeska Fundacji Przedsiębiorczości Kobiet.
Siła wspólnego działania

Pomysł na własny biznes i dążenie, by osadzić go bezpiecznie, a potem z sukcesami prowadzić w realiach rynkowych oraz czerpać z tego satysfakcję koncepcyjną i finansową – to cel, który przyświeca laureatkom unikalnego, jedynego w Polsce programu akceleracyjnego „Biznes w

BE OPEN…Zobacz biznes z perspektywy jutra! Wyzwanie na miarę umysłu!

Biznes przyszłości ma wobec nas ambitne plany. Staje się charyzmatycznym obrońcą porażki. Nadaje jej znaczenie silnego motywatora dalszego rozwoju, zanurzania się w nowych sferach działań, w których zakodowany jest przyszły ‒ niejeden sukces jednostki, zespołu. Na szczęście powoli przestajemy ją nazywać wstydliwym, podcinającym skrzydła epizodem, blokującym kolejne pomysły. Uwierzyliśmy nareszcie, że im bardziej podsycamy własną ciekawość światem, zwiększamy przestrzeń służącą improwizacji, otwieramy się na nią, tym łatwiej nam myśleć o nazywanych czasami nudnymi procedurami ‒ jak o narzędziach ułatwiających przekształcanie innowacyjnych koncepcji w realne projekty. Z szansą na zysk ‒ ekonomiczny i umysłowy.