SMARTER TOGETHER – łączymy biznes z technologią

Smarter Together to temat XII już konferencji organizowanej przez Sieć Przedsiębiorczych Kobiet. Zdominują ją rozważania o szeroko rozumianej współpracy i najnowszych technologiach. Partnerstwo w biznesie jest podstawą efektywnego rozwoju w każdej działalności, a technologia to przyszłość rynku pracy, dlatego jednoczenie tych sfer i trafne odczytywanie jej przesłań ma kluczowe znaczenie – podkreśla Katarzyna Wierzbowska, Prezeska Fundacji Przedsiębiorczości Kobiet.

baner konf.png
Konferencja odbędzie się 23 maja w Muzeum Historii Żydów Polskich Polin. Jej głównym założeniem jest zrzeszanie środowisk technologicznych i biznesowych, a przede wszystkim inicjowanie rozmów o narzędziach oraz kluczowych elementach efektywnego kształtowania świata biznesu. Technologia oraz oferowane przez nią możliwości wyznaczają dzisiaj trendy, wiodą prym i przecierają wiele ważnych szlaków. Budują naszą świadomość i wskazują kierunki zmian. IT, sprzedaż, medycyna bazują na gamie wskazywanych przez nią rozwiązań. Cieszy liczba 20 prelegentów, którzy zaszczycą swoją obecnością wydarzenie i udział gościa specjalnego – Nicoli Mendelsohnwiceprezeski Facebooka. Jej wykład w ramach sesji BE THE CHANGE – nieodłącznego elementu każdej konferencji inicjowanej przez Sieć Przedsiębiorczych Kobiet, budzi wiele emocji i jest zapowiedzią ciekawej historii o zdobywaniu doświadczeń, formowaniu opinii, punktach zwrotnych i wyborach. Nasze życia: zawodowe i prywatne wiele czerpią z takich wymian myśli. Współorganizatorem konferencji jest Miasto St. Warszawa, partnerem głównym Citi Handlowy, a edukacyjnym Coders Lab. Zapraszamy! https://xiikonferencjaspk.evenea.pl
GD8B4289.jpg

Fundacja Przedsiębiorczości Kobiet to organizacja pozarządowa, która powstała w Warszawie, aby motywować kobiety w ich biznesowych przedsięwzięciach. Jej misją jest propagowanie idei przedsiębiorczości wśród kobiet i wzmacnianie rozwoju prowadzonych przez nie firm. Na wsparcie mogą liczyć zarówno osoby, które prowadzą już własny biznes, jak i te, które dopiero myślą o jego założeniu. Fundacja kieruje swoje działania do kobiet, które „przedsię-biorą”, czyli kierują własnym losem i decydują się na inicjowanie własnych działań.

Więcej informacji o Fundacji Przedsiębiorczości Kobiet oraz prowadzonych przez nią programach na stronie internetowej: http://www.siecprzedsiebiorczychkobiet.pl

Prosimy o wiadomość w sprawie akredytacji prasowej.

#17 wieczór BE THE CHANGE po raz pierwszy w Krakowie!

Kasia Wierzbowska i Dorota Czekaj, inicjatorki Sieci Przedsiębiorczych Kobiet, zachęcone sukcesem cyklu spotkań BE THE CHANGE w Warszawie, zorganizowały 17 edycję tego wydarzenia w Krakowie, w stylowej Willi Decjusza.BE THE CHANGE to cykliczne spotkania networkingowe z s
Siła wspólnego działania

Pomysł na własny biznes i dążenie, by osadzić go bezpiecznie, a potem z sukcesami prowadzić w realiach rynkowych oraz czerpać z tego satysfakcję koncepcyjną i finansową – to cel, który przyświeca laureatkom unikalnego, jedynego w Polsce programu akceleracyjnego „Biznes w

SMARTER TOGETHER – łączymy biznes z technologią - XII konferencja SPK za nami

"Tym razem sięgnęłyśmy po dosyć oczywiste dla nas połączenie słów - SMARTER TOGETHER. Współpraca wpisana jest w DNA Sieci Przedsiębiorczych Kobiet, w której kobiety są otwarte, wspierają siebie nawzajem i podejmują konkretne działania prowadzące do szeroko pojętej współpracy biznesowej. Postawiłyśmy sobie również za cel kojarzenie środowisk biznesowych i technologicznych, których współpraca może doprowadzić do powstania nowoczesnych, skalowalnych przedsięwzięć. W końcu innowacja to nic innego, jak rozwiązanie tradycyjnego problemu w nowoczesny sposób" - tymi słowami Katarzyna Wierzbowska, Prezeska Fundacji Przedsiębiorczości Kobiet, otworzyła XII Konferencję SPK SMARTER TOGETHER.