#17 wieczór BE THE CHANGE po raz pierwszy w Krakowie!

Kasia Wierzbowska i Dorota Czekaj, inicjatorki Sieci Przedsiębiorczych Kobiet, zachęcone sukcesem cyklu spotkań BE THE CHANGE w Warszawie, zorganizowały 17 edycję tego wydarzenia w Krakowie, w stylowej Willi Decjusza.

BE THE CHANGE to cykliczne spotkania networkingowe z sesją w duchu storytellingu, podczas których prelegentki dzielą się swoimi historiami o punktach zwrotnych. Na scenie BTC stanęło już przeszło 50 bohaterek, których historie były impulsem do działania dla wielu kobiet.

- W związku z dynamiką na rynku pracy jest duże prawdopodobieństwo, że wielokrotnie będziemy zmieniać nie tylko miejsce pracy a nawet zawód. Dlatego powinnyśmy być czujne, sprawcze i przedsiębiorcze. Warto się dokształcać, być kreatywnym, otwartym na zmiany i podążać za intuicją. Nie poddawać się i nie załamywać przeciwnościami losu i porażkami. I właśnie o tych wartościach opowiadają zaproszone przez nas bohaterki sesji BE THE CHANGE - mówi Katarzyna Wierzbowska, Prezeska Fundacji Przedsiębiorczości Kobiet.
BTC_18.06_agatamaziarz.com_030.JPGBTC_18.06_agatamaziarz.com_045.JPGBTC_18.06_agatamaziarz.com_024.JPG
W 17 sesji BE THE CHANGE wystąpiły 3 niezwykłe kobiety. Jako pierwsza, Paula Rettinger, które przetestowała jak to jest być twórczynią, matką, przyjaciółką w sytuacjach ekstremalnych. Robi to, czego wcześniej nie umiała, zmieniając na lepsze życie przewlekle chorych i zdrowych. Jej wzruszająca opowieść o poświęceniu, chorobie, ale też przyjaźni oraz próbie realizacji marzeń pomimo trudnej sytuacji życiowej, była jedną z najbardziej poruszających opowieści, ze wszystkich dotychczasowych historii BE THE CHANGE.
Następnie wystąpiła żywiołowa Urszula Herman, naukowczyni i założycielka startupu PelviFly, platformy telemedycznej do rehabilitacji i profilaktyki mięśni na miednicy. Ula to kobieta, która inspiruje swoją postawą i determinacją w dążeniu do celu oraz zaraża optymizmem. Jako trzecia na scenie stanęła Beata Zuba - mistrzyni Polski w narciarstwie i slalomu między biurem, domem a pracownią. Opowiedziała o tym, jak długa i kręta może być droga do realizacji marzeń i jakie wyważyć drzwi, żeby w końcu na nią wejść. Beata swoją karierę zawodową zaczęła w świecie korporacji, jednak w wieku 37 lat podjęła studia na ASP. Po wypadku swojego męża, rzuciła pracę i została pełnoetatową malarką.
BTC_18.06_agatamaziarz.com_011.JPGBTC_18.06_agatamaziarz.com_02.JPG
Wydarzenie zostało zorganizowane w partnerstwie ze Stowarzyszeniem B20. Partnerem wydarzenia była Małopolska Agencja Rozwoju Regionalnego, instytucja która wspiera przedsiębiorców na etapie startu i rozwoju firm.
Weź udział w Konferencji Sieci Przedsiębiorczych Kobiet i odkryj w sobie lidera

17 października 2018 w Centrum Konferencyjnym Polin odbędzie się XIII konferencja Sieci Przedsiębiorczych Kobiet. Tematem przewodnim tegorocznej edycji będzie lider przyszłości. Kim jest? Jakie ma cechy? Czy można się nim stać, czy trzeba się nim urodzić? Na te pytania odpowiedzą zaproszeni goście, którzy nie tylko podzielą się swoją wiedzą, ale także postarają się zainspirować kobiety do brania spraw w swoje ręce.
50 mln dla biznesu – inauguracja Black Swan

Black Swan to wynik współpracy Polskiego Funduszu Rozwoju oraz przedstawicielek Sieci Przedsiębiorczych Kobiet. W ramach projektu, 50 milionów złotych zostanie przeznaczonych na inwestycje, rozwój lub wsparcie biznesów z różnych branż. Pierwsza sesja otwierająca odbędzie się już 25 września w Warszawie.
5. edycja akceleratora Biznes w Kobiecych Rękach

Za nami już 4 edycje naszego kompleksowego programu akceleracyjnego Biznes w Kobiecych Rękach – czas na kolejną - rekrutujemy do 5. edycji!
SMARTER TOGETHER – łączymy biznes z technologią

Smarter Together to temat XII już konferencji organizowanej przez Sieć Przedsiębiorczych Kobiet. Zdominują ją rozważania o szeroko rozumianej współpracy i najnowszych technologiach. Partnerstwo w biznesie jest podstawą efektywnego rozwoju w każdej działalności, a technologia to przyszłość rynku pracy, dlatego jednoczenie tych sfer i trafne odczytywanie jej przesłań ma kluczowe znaczenie – podkreśla Katarzyna Wierzbowska, Prezeska Fundacji Przedsiębiorczości Kobiet.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.