#17 wieczór BE THE CHANGE po raz pierwszy w Krakowie!

Kasia Wierzbowska i Dorota Czekaj, inicjatorki Sieci Przedsiębiorczych Kobiet, zachęcone sukcesem cyklu spotkań BE THE CHANGE w Warszawie, zorganizowały 17 edycję tego wydarzenia w Krakowie, w stylowej Willi Decjusza.

BE THE CHANGE to cykliczne spotkania networkingowe z sesją w duchu storytellingu, podczas których prelegentki dzielą się swoimi historiami o punktach zwrotnych. Na scenie BTC stanęło już przeszło 50 bohaterek, których historie były impulsem do działania dla wielu kobiet.

- W związku z dynamiką na rynku pracy jest duże prawdopodobieństwo, że wielokrotnie będziemy zmieniać nie tylko miejsce pracy a nawet zawód. Dlatego powinnyśmy być czujne, sprawcze i przedsiębiorcze. Warto się dokształcać, być kreatywnym, otwartym na zmiany i podążać za intuicją. Nie poddawać się i nie załamywać przeciwnościami losu i porażkami. I właśnie o tych wartościach opowiadają zaproszone przez nas bohaterki sesji BE THE CHANGE - mówi Katarzyna Wierzbowska, Prezeska Fundacji Przedsiębiorczości Kobiet.
BTC_18.06_agatamaziarz.com_030.JPGBTC_18.06_agatamaziarz.com_045.JPGBTC_18.06_agatamaziarz.com_024.JPG
W 17 sesji BE THE CHANGE wystąpiły 3 niezwykłe kobiety. Jako pierwsza, Paula Rettinger, które przetestowała jak to jest być twórczynią, matką, przyjaciółką w sytuacjach ekstremalnych. Robi to, czego wcześniej nie umiała, zmieniając na lepsze życie przewlekle chorych i zdrowych. Jej wzruszająca opowieść o poświęceniu, chorobie, ale też przyjaźni oraz próbie realizacji marzeń pomimo trudnej sytuacji życiowej, była jedną z najbardziej poruszających opowieści, ze wszystkich dotychczasowych historii BE THE CHANGE.
Następnie wystąpiła żywiołowa Urszula Herman, naukowczyni i założycielka startupu PelviFly, platformy telemedycznej do rehabilitacji i profilaktyki mięśni na miednicy. Ula to kobieta, która inspiruje swoją postawą i determinacją w dążeniu do celu oraz zaraża optymizmem. Jako trzecia na scenie stanęła Beata Zuba - mistrzyni Polski w narciarstwie i slalomu między biurem, domem a pracownią. Opowiedziała o tym, jak długa i kręta może być droga do realizacji marzeń i jakie wyważyć drzwi, żeby w końcu na nią wejść. Beata swoją karierę zawodową zaczęła w świecie korporacji, jednak w wieku 37 lat podjęła studia na ASP. Po wypadku swojego męża, rzuciła pracę i została pełnoetatową malarką.
BTC_18.06_agatamaziarz.com_011.JPGBTC_18.06_agatamaziarz.com_02.JPG
Wydarzenie zostało zorganizowane w partnerstwie ze Stowarzyszeniem B20. Partnerem wydarzenia była Małopolska Agencja Rozwoju Regionalnego, instytucja która wspiera przedsiębiorców na etapie startu i rozwoju firm.

50 mln dla biznesu – inauguracja Black Swan

Black Swan to wynik współpracy Polskiego Funduszu Rozwoju oraz przedstawicielek Sieci Przedsiębiorczych Kobiet. W ramach projektu, 50 milionów złotych zostanie przeznaczonych na inwestycje, rozwój lub wsparcie biznesów z różnych branż. Pierwsza sesja otwierająca odbędzie się już 25 września w Warszawie.
5. edycja akceleratora Biznes w Kobiecych Rękach

Za nami już 4 edycje naszego kompleksowego programu akceleracyjnego Biznes w Kobiecych Rękach – czas na kolejną - rekrutujemy do 5. edycji!. Biznes w Kobiecych Rękach to kompleksowy program dla kobiet, które mają pomysł na biznes i są gotowe na jego realizację oraz
SMARTER TOGETHER – łączymy biznes z technologią

Smarter Together to temat XII już konferencji organizowanej przez Sieć Przedsiębiorczych Kobiet. Zdominują ją rozważania o szeroko rozumianej współpracy i najnowszych technologiach. Partnerstwo w biznesie jest podstawą efektywnego rozwoju w każdej działalności, a technologia to przyszłość rynku pracy, dlatego jednoczenie tych sfer i trafne odczytywanie jej przesłań ma kluczowe znaczenie – podkreśla Katarzyna Wierzbowska, Prezeska Fundacji Przedsiębiorczości Kobiet.
Siła wspólnego działania

Pomysł na własny biznes i dążenie, by osadzić go bezpiecznie, a potem z sukcesami prowadzić w realiach rynkowych oraz czerpać z tego satysfakcję koncepcyjną i finansową – to cel, który przyświeca laureatkom unikalnego, jedynego w Polsce programu akceleracyjnego „Biznes w
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.