Każda kobieta, która ma pomysł na swój autorski biznes może przekuć marzenia w rzeczywistość. Jest to możliwe dzięki programowi akceleracyjnemu „Biznes w Kobiecych Rękach”, który realizowany jest przez Sieć Przedsiębiorczych Kobiet. Obecnie trwa rekrutacja do nowej edycji i swoje zgłoszenia można przesyłać do 9 września.

Biznes w Kobiecych Rękach to program akceleracyjny dla kobiet, które mają pomysł na swoją działalność i planują założyć własną firmę w trakcie jego trwania. Do tej pory odbyły się już 4. edycje, w których wzięło udział 210 kobiet. W rezultacie działań i wsparcia udzielanego na każdym etapie programu, powstało 165 firm, w tym takie jak: Sidly, Szumisie, FootMedica, Mellicare, Łyko, Wenska, KF Niccolum, UndressCode i Słowne Babki.

By wziąć udział w programie, należy wypełnić formularz rekrutacyjny w terminie do 9 września. Następnie jury wyłoni ok. 80-100 kobiet, które zostaną zaproszone do drugiego etapu rekrutacji. Program potrwa 8 miesięcy i w tym czasie uczestniczki będą mogły kompleksowo pracować nad swoim pomysłem przy wsparciu Sieci Przedsiębiorczych Kobiet oraz korzystając z pomocy swojej doświadczonej mentorki wybranej z Klubu Mentorek Sieci. Oprócz tego mogą liczyć na udział w szkoleniach SkillShare z zakresu przedsiębiorczości i praktycznych aspektów prowadzenia biznesu oraz spotkaniach networkingowych, które stymulują współpracę biznesową – podczas tych wydarzeń uczestniczki mogą czerpać od siebie nawzajem, wspierać się, wymieniać doświadczeniami, co motywuje je do dalszej pracy i rozwoju. Nie zabraknie też wielu inspiracji – odbędą się sesje BE THE CHANGE, czyli wieczorne spotkania, w trakcie których zaproszone kobiety z Sieci Przedsiębiorczych Kobiet opowiedzą historie o swoich punktach zwrotnych na polu prywatnym bądź zawodowym.

Angażując się do programu, każda z wybranych uczestniczek otrzymuje niepowtarzalną szansę na rozwinięcie skrzydeł i dopracowanie swojego pomysłu na biznes i w efekcie założenie firmy. Dzięki bliskiej współpracy z doświadczonymi mentorkami mogą czerpać z ich wiedzy i rad, co pokazuje ogromną siłę tkwiąca w kreatywnym i twórczym podejściu do wzajemnej wymiany doświadczeń. Także uczestniczki poprzednich edycji chętnie i otwarcie dzielą się swoimi historiami, które mogą być inspiracją, a także cennym źródłem praktyk biznesowych. W ramach programu kobiety, które założyły swoje firmy otrzymują również wsparcie promocyjne w formie nagłośnienia programu i indywidualnych historii w kanałach Sieci Przedsiębiorczych Kobiet i w mediach.

Program realizowany w ramach grantu przyznanego przez United Way Worldwide dzięki funduszom przekazanym przez Citi Foundation. W tym roku partnerami V edycji programu Biznes w Kobiecych Rękach są: Citi Handlowy, Miasto Stołeczne Warszawa i Brain Embassy – pierwszy co-creating dla kobiet. Więcej informacji o programie można znaleźć na stronie Sieci Przedsiębiorczych Kobiet.

Fundacja Przedsiębiorczości Kobiet.png

BWKR_logo.jpg

FUNDACJA_przeds_kobiet_logo.pdf

pdf | 14 KB

Pobierz
Ostatni dzwonek, by zapisać się do nowej edycji programu „Biznes w Kobiecych Rękach”_IP_03 09 2018.pdf

pdf | 101 KB

Pobierz
Ostatni dzwonek, by zapisać się do nowej edycji programu „Biznes w Kobiecych Rękach”_IP_03 09 2018.docx

docx | 60,7 KB

Pobierz
Ostatni dzwonek, by zapisać się do nowej edycji programu „Biznes w Kobiecych Rękach”_IP_03 09 2018.txt

txt | 3 KB

Pobierz

Uczestniczka programu akceleracyjnego Biznes w Kobiecych Rękach wyróżniona w prestiżowym rankingu „30 Under 30 Europe 2017”

Edyta Kocyk, współzałożycielka SiDLY - spółki technologicznej oferującej innowacyjne rozwiązania w obszarze telemedycyny, została wyróżniona w rankingu najbardziej zdolnych i innowacyjnych młodych Europejczyków. Pierwsze kroki w biznesie stawiała w 2014 roku, będąc jedną z uczestniczek programu Fundacji Przedsiębiorczości Kobiet.
Ruszyła rekrutacja do kolejnej edycji programu akceleracyjnego dla kobiet„Biznes w kobiecych rękach 2016”

Fundacja Przedsiębiorczości Kobiet zaprasza panie do wzięcia udziału w kolejnej edycji programu „Biznes w Kobiecych Rękach”. Inicjatywa skierowana jest do kobiet, które mają pomysł na biznes i chcą założyć swoją firmę w trakcie trwania programu. Program trwa siedem miesięcy i opiera się na trzech filarach: szkoleniach SkillShare Sieci Przedsiębiorczych Kobiet, mentoringu biznesowym oraz networkingu. Partnerami programu są DELab UW oraz Miasto Stołeczne Warszawa.
Rusza II edycja Programu BEST dla studentek i doktorantek!

BEST – BUSINESS & ENTREPRENEURSHIP SUPPORT TRAINING to bezpłatny program dla młodych kobiet rozważających założenie własnej firmy. Spotkania informacyjne i śniadania odbywają się już od czerwca, a rekrutacja do II edycji potrwa do końca sierpnia. Zgłoś się już dziś!
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.